VEGAS BABY!



Drar till VEGAS om en halvtimma (19:30 Fredag) !!
Kommer en rapport om allt som skett när jag kommer tillbaks. (Måndag, dock kommer jag nog inte orka med att lägga upp bilder & skriva förrän tisdag!)

                                                                                                 CIAO

FRED!



Vet inte vem denna killen är... han verkar inte vara helt normal i huvudet i alla fall.
Det roligaste är när han leker med hajen i poolen.

onödigt vetande

Myror alltid ramlar på höger sida när de är berusade (?)


countdown

har inte skrivit på ett tag nu men jag har varit alldeles för trött för att ens ta tag i det. Har bara jobbat & sovit den gångna veckan. Imorgon bär det av till Las Vegas, har nog inte fattat det än men jaa, det blir fanimej inte att leka med.
Idag (torsdag 25 september) är det fyra veckor kvar tills jag kommer hem. Jag vill stanna i Cali men ändå inte jobba som au pair, vill hem & fira jul och bara träffa alla igen, men ändå känns det som man tar ett steg tillbaks när man åker hem.
Jobbigt med så blandade känslor!!
Ska ut & sola nu, sen ska jag till frisören, man måste ju vara på topp i Vegas !


                                                                                                  CIAO

                       


Onödigt vetande

Saippuakuppinippukauppias är värlends längsta palindrom och betyder tvålskålsknippeförsäljare på finska
(tillägnat pappa)

exhausted

trött, jobb, trött, jobb osv osv.
denna veckan har vart hektisk och den är inte slut än, det värsta kommer på lördag; parader, alla barn, träningar, hämtning, lämning, sleepover, vet inte hur jag ska orka, men på nått sätt kommer man alltid igenom det.
Orkar inte ens skriva nu, ska nog ta en liten nap!


                                                                                         CIAO


Onödigt vetande.

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar, har du producerat tillräckligt med ljudenergi för att värma upp en kopp kaffe.

Sunday is funday!

Söndagen bestod av solning & en trevlig middag på Butterfly i San Francisco.

Vaknade upp av att Carolines värdbarn sprang på övervåningen så jag gick upp och sa till Carro att jag skulle hem & tvätta, duscha & äta frukost så kunde vi höras sen. Satte mig i bilen i pyjamas, begav mig hemåt och startade tvätt.
Tog en efterlängtad dusch och åt lite flingor.  Sedan åkte vi och tog det lugnt vid poolen för att sedan byta om och åka in till San Francisco för att planera BIG TIME inför Las Vegas-resan som förövrigt blir av den 24-27 semptember.(Detaljer om Las Vegas-resan kommer efter vi varit där, men jag kan ju bara varna för att det kommer skrivas om saker som en del av er kommer bli väldigt avundsjuka på) men som sagt; det tar vi när jag kommit hem.
Var väldigt trevligt på Butterfly i alla fall, åt lax och bara hade det super, världens finaste utsikt över havet och alla båtar, me like.

All I have to say is Sunday is Funday.


13/9 - San Francisco - Mission Street


Carolines & min lunch på Champagne (french bakery) på Corte Madera.

                                                                                                     CIAO


från party-utstyrsel till mathandling i pyjamas.

Okej, gårdagen blev inte alls som väntat. Planerna var att jag, carro, andrea, andreas vän , carros ragg Tony och hans kompisar skulle ut. Först så bangade Andrea & hennes vän, men jag & carro försökte hålla partyhumöret uppe och gav oss fan på att vi skulle ut i alla fall. När sedan Tony inte skulle ut så kände vi att, njaaaa, kanske inte blir så jävla roligt iaf, men vi var fortfarande på, så vi tänkte åka och bara ta en drink och ha kul, vi två.
Just när vi var klara och vi skulle åka så spillde carro nagellack på heltäckningsmattan och sedan aceton på sin klänning, då kände vi att; noo, it's not fucking meant to be att vi ska ut ikväll.
Från att vara totalt uppklädda och sminkade så bytte om till pyjamas och satte upp håret för att köra ner till Safeway och handla, det blev ananas, lasagne, chips, salsa & mineralvatten, yummie.
Våran hemmakväll blev den bästa på länge, vi tog det rätta belutet att stanna hemma!


Här är min snygga outfit som jag hade när vi åkte & handlade, lägg märke till innertofflorna.



Caroline hade köpt en Calvin Klein-jacka på ROSS(nästan som second hand) för bara 50 USD (300 SEK), ett kap!

                                                                                                CIAO

Onödigt vetande.

En giraff springer 57 km/h.


hör & häpnad!

jag hittade min kappa, men den var inte alls så som jag hade tänkt mig, så jag köpte den inte, inget annat heller för den delen, jättekonstigt, för att vara mig, jag köper alltid nått, NÅTT, kanske en ring? kanske en scarf? kanske ett armband? men INGENTING idag, jag skäms.
Lyckades få en härlig bild iaf från när vi var på väg hem igen från city i alla fall.



                                                                                                        CIAO

allt gick snabbt

Nu ska jag åka till stan med Caroline, fick stressa hela morgonen, snabbdusch, snabbsminkning, åka till banken, snabba mig att äta frukost samtidigt som jag pratade med pappa som är i Italien. Nu väntar jag bara på att Caroline ska ringa en signal så jag kan gå ut och hoppa in i bilen! Önska mig lycka till i letandet efter min höstkappa!

Dagens outfit.


                                                                                                                    CIAO

PREMIÄR: onödigt vetande.

Kvinnor blinkor nästan dubbelt så ofta som män.

rutigt, dörrmatta & onödigt vetande.

igår(torsdag) jobbade jag bara en timma på morgonen, sen åkte barnen till deras pappa efter skolan och kommer inte tillbaks förrän på måndag efter skolan, välbehövlig ledighet!
Jag spenderade morgonen med att tvätta alla barnens lakan (4 sängar) + mina egna, sen fick jag ju bädda om dom när det var färdigtvättat också, jobbigt för armarna. När jag väl var klar så åkte jag iväg för att shoppa lite, men kom på att jag skulle shoppa idag(fredag) istället och bara titta på det jag skulle ha och sen sova på saken. Vaknade och var jätteglad för idag skulle jag handla allt nytt jag längtat efter. Började med att äta en nyttigare frukost än vanligt; två grova rostade brödskivor med sallad, kalkon, gurka, havregrynsgröt med honung & jordgubbar.
Tog mig en snabdusch och begav mig sedan mot shoppincentret.
Köpte mig en rutig skjorta(36 USD, macy's), en emerald-färgad scarf(18 USD, Nordstroms), ett spets-linne(20 USD, Nordstroms)
   

Körde sedan till Safeway för att köpa lite mat. Var så himla trött så när jag hade parkerat bilen så fastnade jag med blicken på en registreringsskylt, när jag sedan uppfattade vad som stod på den så vaknade jag till; DÖRRMATTA?
Hoppas att ägaren inte är svensk och valt att namnge sin bil till dörrmatta. Har det någon annan betydelse på något annat språk? förhoppningsvis! Tycker inte att det är det mest påhittiga man kan döpa sin bil till, eller?



När jag väl hade handlat det jag skulle ha, så började jag köra hemåt, klockan var väl fem och hade spenderat minst 4 timmar med att slöshoppa. På vägen hem så körde jag förbi den plats där jag alltid tänker på Los Angeles.
Det är just där man har hunnit bläddra fram till den låt man vill lyssna på, på radion, det är alltid där man har kommit förbi alla STOP-skyltar och kan köra på som vanligt innan det kommer ett x-antal fler av dessa rondell-ersättnings-skyltningar.



Väl hemma gjorde jag mig en varm macka, ville helst bara slänga mig i sängen men magen skrek verkligen efter mat så snabbade mig så gott jag kunde för att sedan krypa ner under täcket.
Imorgon blir det att åka till stan ett tag med Caroline, hon ska droppa av sina föräldrar på SFO:s flygplats efter två veckors besök och sedan så åker vi direkt in till SF. Jag ska se om jag kan hitta den höstkappan jag sett  på H&M i Sverige men som numera är slutsåld, hoppas den finns kvar i SF, hoppas, hoppas!
 
Jag & Pappa har en liten klubb hemma . om man har lärt sig något nytt som är sjukt onödigt, då berättar man det för den andre så personen i fråga kan sprida det vidare och vara allmänt nördig och veta sånt som man inte borde veta. Så jag tänkte att, nu är det dags att föra detta vidare, ta det ett steg längre, jag ska börja med det här på bloggen. 
Lite då & då så kommer det att poppa upp ett inlägg med onödigt vetande.
Skulle ni ha något väldigt onödigt som ni tycker verkligen borde publiceras på min blogg och om det är något som ni verkligen vill att andra ska lära sig, maila mig: [email protected] så ska jag lägga upp det som jag tycker är mest onödigt, så håll utkik!

                                                                    
                                                                                                CIAO

googla google?

Vill tacka Mr.J för inspirationen

Kort men informativt.
Googlar du google så får du 2,710,000,000 träffar på 0.3 sekunder, jo det är sant!

ENOUGH

Okej, jag erkänner, jag åt så jävla mycket godis igår att min mage försökte knuffa upp det igen.
Fy, igår var det tröstätningskväll, fruktansvärt äckligt, jag var jättemätt men deppig över nått(vet dock inte själv vad) så jag köpte en påse med godis och åt, och åt. Mår illa & skäms bara jag tänker på det.
På natten så drömde jag den mest konstiga dröm jag någonsin drömt tror jag, allt var som i en filmstudio(fast ändå inte) och jag, mamma, pappa var tre karaktärer i pirates of the carribean dock utspelade sig allting under vatten vilket resulterade i att man var tvungen att hålla andan medans man fightades med alla andra karaktärer från de andra skeppen. Jag & mamma blev strandsatta på en öde ö och pappa dog. Vaknade med gråten i halsen och kände att denna dagen kommer inte gå bra. Jag hade så rätt så rätt.
Vaknade 07:30 av att alarmet ringde, drog upp persiennerna för att övertyga mig själv om att det kommer bli en bra dag, för det är soligt ute och så var det självklart molnigt ute, deppväder, hade huvudvärk, ont i magen(sen igår), mådde illa och kroppen kändes svag. Den sjukaste var att jag hade en konstig känsla jag aldrig haft förr, det var som att kroppen sa åt mig att spy ut allting jag kände, alltså känslor, inte godiset sen igår, det var jättekonstigt!
Jag har mina aningar om att det kan bero på allt som hänt nu sista tiden, för när man är au pair så kan man inte vara grinig ibland som man kan vara hemma. Man måste alltid hålla skenet uppe och vara sådär äckligt superficial som alla andra amerikanare är(överdrivet superglad och ge komplimanger åt allt och alla och bara, ursäkta uttrycket, slickar röv).
Så jag tror min kropp fick nog av allt negativt jag inte får ur mig och försökte kicka ur mig alltihop på en & samma gång.

Dagen blev ändå rätt okej, solen kom fram och det blev 28 grader. Ungarna var lugna och jag fick vilat mig en stund.
Familjen åkte till en restaurang och jag drog mig till gymmet, där jag såg många feta personer och bara matreklam på tv:n, vilket fick mig att må sådär dåligt som jag gjorde imorse, så jag drog på Pink - So What på min MP3 och började jogga, undertiden jag joggade så poppade det upp mat på tv:n överrallt och jag bara sprang fortare och fortare.
(och nej jag har inte nån ätstörning, tro mig)
Tillslut när jag skulle gå i fem minuter för att gå ner i varv lite så tog det bara stopp i skallen & allt som jag kunde tänka på var att: IT'S FUCKING ENOUGH.
Jag vill inte se mer äcklig matreklam, jag vill inte äta vitt bröd, jag vill inte se alla donuts, jag vill inte äta frosties.
jag vill ha grovt bröd, jag vill ha müsli, jag vill ha frukt, jag vill ha grönsaker, ge mig riktig mat!!

   


VMA - video music awards

Russel Brand som var host tyckte jag var lite galen och hade små gayvibbar. Han är brittisk hade en frisyr jag aldrig skulle ha, han sa själv: "without fame my haircut could be mistaken by an mental illness" ,rockig och något som jag störde mig på en del var att han vaggade fram & tillbaks när han pratade och kastsade huvudet till sidan vid varje ny mening, som att han inte mådde psykiskt bra. Jag tyckte att han hade skön humor, synd bara att de pryda amerikanarna i publiken inte skrattade åt hans skämt.

Britney Spears bar en glittrig tight klänning och såg ut som hon gjorde när hon dejtade Justin Timberlake. Hennes uppgift var att nervöst öppna galan med några få meningar för att sedan gå & sätta sig.

Rhianna anlände i en myrstack/5 stora lådor ovanpå varandra. Temat var typ monster, tyckte inte att hon sjöng speciellt bra och så verkade det som om hon fått i sig en halv sömntablett eller något.

The jonas brothers satt och spelade och sjöng(med tjejröster) i en trappa och var förbryllande lika Hanson(dock inte utseendet) när dom en gång var populära.  Sedan så togs fasaderna bort och dom började spela som riktiga popstjärnor, tjejerna va helt galna och Hanson-stämplen fanns inte alls där längre.

Pink spelade sin nya låt so what , live, som är min favorit, är helt fast för Pink & hennes låtar.

Kate perry var lite som pausunderhållning. Sjöng sin egna version av  like a virgin och sedan spelade hon sin stora hit I kissed a girl. Hon bar nån kreation som kan disskuteras.

Paramore uppträdde också med deras stora hit misery business (måste bara säga att zachary(trummor) & joshua(gitarr) är väldigt sexiga)



AWARDS GICK TILL:

BEST FEMALE VIDEO: Britney Spears - Piece of me
VMA DANCE BATTLE: Fanny Pack

BEST DANCING IN A VIDEO:  Pussycat dolls - When I grow up

BEST ROCK VIDEO: Linkin park - Shadow of the day
BEST HIPHOP VIDEO: Lil Wayne - Lollipop

BEST NEW ARTIST: Tokio Hotel

BEST MALE VIDEO: Chris Brown - With you
BEST POP VIDEO: Britney Spears - Piece of me

VIDEO OF THE YEAR: Britney Spears - Piece of me


let's take a run down the memorylane.


Mirror, Mirror från sommarlovsmorgon


Mormors magiska vind från 1999 (sommarlovsmorgon)



Det kommer mera 1994


Skärdgårdsdoktorn 1997

Ronja Rövadotter



Alla som känner mig väl kommer att fatta varför jag lagt upp denna, haha!

                                                                                               CIAO

Läskig reklam; E-TRADE Mobile Pro



kan inte bestämma mig!!


LÅNGT?


eller KORT?

HJÄLP!

Skägget i brevlådan.

"Skägget i brevlådan heter årets julkalender i SVT. Den har fått mycket reklam tack vare den tidigare framgångsrika duon Anders & Måns som medverkar som skådespelare. Det är dock bara Måns som skrivit manuset.
Huvudrollsinnehavare är Måns i rollen som den lätt neurotiske Klas, Anders i hjälterollen som Lage och Sandra Huldt som den uppfinnigsrika Renée.

En stor Intrig börjar när de istället för att skicka sin önskelista till tomten, skickar sin inköpslista. I deras jakt för att ställa allting till rätta så märker de att tomten har försvunnit. I sina spaningar märker de att det finns underjordiska organisationer, som med all kraft försöker motverka julen"



Som alla andra år kommer jag följa julkalendern som en slav, kommer adrig att bli för gammal för att titta på julkalendern, kommer ihåg denna julen som var precis, då jag inte firade med familjen utan här i USA, då följde jag den minsann på webb-tv varje morgon! Kommer ihåg att jag hade massa jullåtar på min dator, jag fick sitta & lyssna på dom för att få lite julkänsla, men ingen jul går upp mot den hemma! Just nu(vet att det fortfarande är sommar för mig) så längtar jag så enormt efter julen. Allt som har med jul att göra; julgran, julklappar, julafton, julkalender, julmusik, juldagen(då man får titta på alla roliga filmer & äta ur alladin-asken/askarna), våra julgodis-påsar & sist men inte minst lucia!
Dock är det ju ett tag kvar tills all julstämning och all julpyntning drar igång men jag är laddad, 2008 kommer bli den bästa julen hittills, det är jag säker på!

                                                                                             CIAO


får ju inte ha något i fred alls här!

Alla vet ju att jag var först med idén om att starta ett "sofis mode" fast på amerikanska och skulle sändas här i USA.
Jag tog upp det på gymmet för säkert 9 månader sen redan, och titta vad som händer nu!
Rachel Zoe, den 33-åriga stylisthjärnan, vars stil alla har strävat efter hela sommaren, som också stylar Nicole Richie & Lindsay Lohan, har nu SNOTT min idé och har startat sin nya reality-show: The Rachel Zoe Project.
Jag kommer självklart att följa det som en slav, men ville bara säga usch till vad hon har gjort mot mig, det där var MIN IDÈ, MIN!


 
                                                                                                                 CIAO

så avancerade tror amerikanska barn att vi svenskar är.

Är våra armbandsur två gånger så stora som amerikanarens?
ÄR vi verkligen så avancerade så att vi har nummer 1-24 på våra klockor?
Det är iaf vad mitt värdbarn tror.

Jag trodde inte mina öron när Summer (mitt värdbarn) tittade på min nya klocka och funderade ett tag för att sedan kläcka ur sig att; borde inte svenskar ha större armbandsur än oss armerikanare? Jag frågade förvånat ; varför borde vi ha det? Hon kläcker ur sig den sött osmarta teorin om att vi borde ha siffrorna 1-24 på våra armbandsur eftersom det är så vi räknar! jag kunde inte hålla mig för skratt. Sedan kommer hennes kompis fram och ska vara med i våran diskussion och tycker minsann också som Summer.  Det är ju inte helt fel tänkt, men för oss som vet att det inte är så känns det lite svårt att föreställa sig det.

Borde man kanske ta & bygga en sån klocka?  Tror ni att det skulle fungera?

                                                                                              CIAO

Pink - So What



this is how music is supposed to sound, not like "the jonas-brothers" and other "bands-for-only-14-year-olds".

                                                                                            CIAO

Inredningsdesigner eller klädstylist?

Ole dole doff kinke lane koff, koffe lane binke bane, ole dole doff.

Känner att det börja närma sig oktober nu, det betyder Las Vegas och sen en sjuk omställning. Från att jobba i Californien, prata engeska varje dag, att alltid ha nått sött hemma som gör en fet, att tjata på barn, att jämt ha bra väder, att inte alls ha långt till Los Angeles, San Diego eller New York till att vara i Sverige, lilla Göteborg, att inte jobba, att se grått väder varje dag, att bara ha nyttiga saker hemma.

Samtidigt som jag vill åka hem, ta det lugnt ett tag, inte jobba, fira jul med släkt & vänner och fundera på min framtid så kommer jag att sakna California så mycket. Finns inget ställe som känns så himla rätt för mig att leva på som här, låter säkert som en klyscha men det är verkligen så. När jag & Anna åkte hem från våra långhelg i Los Angeles så kändes det så tomt, att där känns så himla rätt, livsstilen, folket & miljön. Skall göra allt jag kan från och med nu för att skaffa mig pengar så jag kan ha ett hus där för SoCal är verkligen mitt andra hem!

Körde bil hem från ett shoppingcenter en sen fredagseftermiddag. Ljuset ute var nästan orange, himlen var orange-röd, luften var varm och luktade sådär som det bara luktar här i California, helt underbart.
Det var då jag kände att : Jag älskar California. Finns inget bättre än när man känner sig fri, allt är så sjukt vackert och man bara befinner sig där man vill vara.



Jag kommer ju hem en sån oläglig tid om man vill börja studera, allt har ju redan satt igång så det känns lite surt att få vänta ytterligare ett år, ändå som det är skönt för då har jag tid att bestämma mig för vad jag vill studera till. Har hittat två kurser i Göteborg som verkar väldigt intressanta.
Göteborg Design - skola för reklam & design; http://www.goteborgdesign.se/
"Kvällskursen i inredningsdesign löper över en termin och är fördelad på sju kurskvällar och två heldagar, lördag eller söndag. Du blir inte inredare men får god kunskap om inredningsDesignens förutsättningar.Kursen bygger på mycket praktiskt arbete i workshop form. Modellbygge och färgsättning av rum. Rollspel med inredare och kund. Process vid ett inredningsuppdrag. Du får pröva på ett praktiskt arbete i ett rum och får se ett större projekts process"
Prestige Academy - klädstylistutbildning; http://www.prestigeacademy.com/
"På vår klädstylistutbildning läser du måndag till fredag på kvällstid 18.00- 21.00. Detta är en utbildning för dig som i första hand vill jobba med redaktionellt mode. Du kommer att lära dig om färg och form och att kombinera kläder, hår och smink på ett snyggt sätt. Du förväntas kunna jobba både självständigt och i grupp. Vi gör simulerade "gör om mig" övningar och plåtningar. Du får lära dig vilka kläder som passar för olika kroppstyper och sammanhang. Hur man bemöter klienter, modeller och hur man jobbar i ett team. Lektionerna varar i tre timmar och innehåller både teori och praktik av dagens ämne. Därefter sker en bedömning och korrigering av läraren så att du lär dig av dina misstag och kan gå vidare i din utveckling"

Det enda som tynger mig är att man får studieskulder som kommer hänga över ens axlar hela livet, som kommer skratta åt dig varje gång du ska betala av. Vill inte ha det så! Men bättre att ha en utbildning och ett jobb än ingenting alls!
Funderar på att ta någon av dessa kurserna, om inte båda två, och sen börja att studera journalism i Santa Monica.
Känns fortfarande inte som jag har kommit fram till så mycket än dessa två kurser, måste leta vidare och verkligen känna efter innan jag bestämmer mig, vilket jag har väldigt svårt för att göra, ALLTID!

Satt och kollade på TV, en kanal som heter Lifetime, så gjorde dom reklam för en sida, Total Beauty Makeover, där man kan ändra sitt utseende, det är nått jag alltid velat göra men inte hittat nån sida som fungerar och har allt de där roliga man kan fixa & grejja med.
Lifetime tipsade i alla fall om denna sida: http://www.mylifetime.com/
Jag satte på mig själv stora svarta glasögon, en turban, tatuering & svart läppstift. Kände inte igen mig själv, titta här:
http://www.mylifetime.com/totalbeautymakeover/start.php?link=2dbccb3697fb74f89cd79bc6c7ed57f0

Snart är det dags att jobba en liten stund, har vart ledig sen torsdag eftermiddag så det känns lite surt att jobba igen, men det blir relativt slappt som 8 sista veckorna som är kvar nu!

                                                                                                   CIAO


RSS 2.0